Sunday, 31 July 2011

salam ramadhan..=D

Dear Diary...

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti
Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Ku memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan
Selangkah demi selangkah…
Dengan rahmatMu oh Tuhanku…
Ku tempuh jua
(harapan ramadhan by raihan n manbai) 


Assalamualaikum...=)

Cecece berpantun siap I kan hee, okey sebelum tu cite about kelayakan piala dunia, agak sedih and frustrated coz Malaysia xlayak ke peringkat seterusnya sob3~,tp xpela, xde rezeki cuba lagi ye Harimau Malaya for the next 4 years,wink..=)



Esok, maybe puasa kan. tapi cam dah kompem je esok puasa kalau mengikut kiraan kalendar-kalender yang sedia ada nih hee..okey, puasa kali ni, penuh puasa kat umah, coz sebelum ni selama 5 tahun (diploma + degree hee) asyik puasa kat UiTM je, makan pun xmenentu, sahur kadang2 je, al-maklumla, orang bujang (??) malasla nk bangun pagi2 nih kan kan kan..so, sekarang kt umah, kompem ari2 bgun sahur..tu yang sonok tu..

jom kita niat puasa sebulan terus, kot2 terlupa nak niat yang ari2 kan...


hee,malu...letak gamba sndri..=P

2 comments:

  1. eh tak tau lak dah ada blog... salam ramadhan selamat berpuasa...

    ReplyDelete